Siirry sisältöön

Osa terveysasemien puhelinpalveluista on ruuhkautunut

Keski-Suomen hyvinvointialue
Tiedote 7.2.2024

Osa terveysasemien puhelinpalveluista on ruuhkautunut

Keski-Suomen hyvinvointialueella osa terveysasemien puhelinpalveluista on ruuhkautunut pahoin, jonka vuoksi kaikkiin kiireettömiin soittopyyntöihin ei pystytä vastaamaan saman päivän aikana. Tilanne ei vaikuta kiireellisiin soittopyyntöihin, vaan niihin vastaamme saman päivän aikana.

Keski-Suomen hyvinvointialueelta kannustetaan kaikkia asukkaita mahdollisuuksien mukaan käyttämään sähköisiä palveluita, kuten sairaanhoitajien chat-palvelua sekä Omaolo.fi- palvelua. Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköisen asioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.   Omaolo-palvelun oirearvion antama hoitosuositus voi olla esimerkiksi kiireellinen ohjaus alueen päivystykseen, sähköinen yhteydenotto ammattilaiselle, suora ohjaus esimerkiksi hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin sähköiseen ajanvaraukseen tai kotona toteutettavat hoito-ohjeet, riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi.

Myös reseptien uusinta onnistuu sujuvasti Omakanta-palvelussa.

Kaikkiin Keski-Suomen hyvinvointialueen tarjoamiin sähköisiin palveluihin voi tutustua osoitteessa: Asioi sähköisesti | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi)

Lisätietoja:
Ilkka Käsmä
Keski-Suomen hyvinvointialueen alueylilääkäri, puh. 050 522 0486

Sanna Porkka-Hokkanen,
Keski-Suomen hyvinvointialueen alueylihoitaja, puh. 050 471 2414

Takaisin ajankohtaisiin