Siirry sisältöön

Presidentinvaali 2024 Toivakan kunnassa

Presidentinvaalin toinen vaali toimitetaan sunnuntaina 11.2.2024 klo 9-20.

Äänestyspaikka Toivakkatalo (kunnanvirasto), Iltaruskontie 2, 41660 Toivakka.

Ennakkoäänestys

Yleisenä ennakkoäänestyspaikkana on Toivakkatalo (kunnanvirasto), Iltaruskontie 2, 41660 Toivakka.

Ennakkoäänestyspaikka on avoinna:

Toinen vaali

31.1.-2.2.2024 klo 10-18

3.-4.2.2024 klo 10-13

5.-6.2.2024 klo 10-19

 

Ennakkoäänestys Esperi Hoivakoti Soivakassa toimitetaan erikseen sovittuna aikana. Laitosäänestys on tarkoitettu hoidettavana oleville henkilöille.

Kotiäänestys tapahtuu ennakkoäänestyksen aikana. Henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää kotonaan. Omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu samassa talouidessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla. Ilmoitus kotiäänestyksestä on tehtävä joko kirjallisesti os. Toivakan kunnan keskusvaalilautakunta, Iltaruskontie 2, 41660 Toivakka tai puhelimitse 050 570 2433 viimeistään 16.1.2024 klo 16 mennessä, tämä ilmoittautuminen on voimassa myös mahdollisella toisella kierroksella. Pelkälle toiselle kierrokselle on ilmoittauduttava 30.1.2024 klo 16 mennessä. 

Kotiäänestyksessä tulee äänestäjän lisäksi olla läsnä äänestäjän valitsema tai hyväksymä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Tämä henkilö ei voi olla vaaleissa ehdokkaana oleva.

Ilmoittautumislomaketta on saatavilla tästä linkistä ja Toivakkatalolta.

Vaalilain mukaan äänestäjä on velvollinen esittämään selvityksen henkilöllisyydestään. Siksi äänestäjän on ehdottomasti otettava äänestyspaikalle mukaan henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti taikka vastaava kuvallinen asiakirja. Jos henkilöllä ei ole mitään henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, hän voi hakea lähimmältä poliisilaitokselta maksutta väliaikaisen, äänestämistä varten annettavan henkilökortin. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa on mukana oltava kaksi passikuvaa.

 

Takaisin ajankohtaisiin