Siirry sisältöön

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jätekuljetuksiin

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko vaikuttaa Mustankorkean jäteastioiden tyhjennyksiin. Jäteastioita ei välttämättä tyhjennetä lakkopäivänä torstaina 14.12. Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa tai Toivakassa.

AKT on mukana ammattiliittojen poliittisissa työtaistelutoimissa #PainavaSyy. Lakon piirissä ovat Mustankorkean kummatkin kuljetuskumppanit L&T Ympäristöpalvelut ja Verdis eli entinen Urbaser. Yhtiöt huolehtivat kaikista Mustankorkean jätekuljetuksista.

– Lakon vuoksi torstain jätereittejä ei välttämättä päästä ajamaan oikeana päivänä. Tällöin jäteastiat tyhjennetään todennäköisesti päivän myöhässä eli perjantaina ajetaan torstain jätereittejä ja lauantaina perjantain, kertoo Mustankorkean logistiikkapäällikkö Antti Anhava.

Mustankorkealla on kuitenkin jo varauduttu lakkoon, sillä kuljetuskumppanit ovat ryhtyneet ajamaan viikon reittejä etupainotteisesti.

– Jäteautot ovat aloittaneet ajamaan osaa keskiviikon ja torstain reiteistä yhden päivän tavallista aiemmin. Muulloinkin jätteitä voidaan kerätä tarvittaessa yhden päivän tavanomaisesta päivästä aiemmin tai myöhemmin, jos viikkoon osuu arkipyhä tai vaikka jätekuljettaja sairastuu, Anhava kertoo.

Lakosta huolimatta Mustankorkea uskoo, että kaikki viikon jätereitit saadaan ajettua, vaikkakin tavanomaisesta aikataulusta poiketen. Vuositasolla Mustankorkean kuljetuskumppanit tyhjentävät 1,5 miljoonaa jäteastiaa.

Lisätietoja:

Antti Anhava, logistiikkapäällikkö, Mustankorkea Oy, antti.anhava@mustankorkea.fi,
p. 045 149 0763

Takaisin ajankohtaisiin