Siirry sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue: Toiminta-avustushaku järjestöille avoinna 11.12.2023–14.1.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue
Tiedote 11.12.2023

 

Toiminta-avustushaku järjestöille avoinna 11.12.2023–14.1.2024 

Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestöille suunnattu toiminta-avustushaku aukeaa tänään 11.12.2023 ja se on avoinna 14.1.2024 saakka. Avustushakulomake on julkaistu hyvinvointialueen verkkosivuilla. Kaikille kiinnostuneille järjestetään avustushausta virtuaaliset infotilaisuudet 14.12.2023 kello 16-17.30 (linkki tapahtumaan) sekä 9.1.2024 kello 16-17.30 (linkki tapahtumaan).

Aluevaltuuston 5.12.2023 hyväksymän talousarvion ja aluehallituksen 28.11.2023 päätöksen mukaisesti toiminta-avustushaussa on jaettavissa noin 288 000 euroa. Kaikki avustusmuodot huomioiden hyvinvointialueen kautta maksetaan vuoden 2024 aikana järjestöille avustuksia noin 1 150 000 euroa.

Hyvinvointialueen avustusohje ja strategia ohjaavat avustusten kohdentamista 

Avustusten myöntämistä ohjaa hyvinvointialueen avustusohje, jonka päivityksen aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 5.12.2023. Avustusohjeen mukaan hyvinvointialue myöntää avustuksia rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille toimintaan, jonka tavoitteena on Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen.

Hyvinvointialueen tukema toiminta:

 • Sosiaali- ja terveyspalveluihin kiinnittyvä erityisliikunta- ja kulttuurihyvinvointityö
 • Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kohderyhmilleen tarjoama toiminta ja psykososiaalinen tuki sekä pelastusalan järjestöjen jäsenistölleen tarjoama toiminta hyvinvointialueen toimintaan kytkeytyvä terveyttä ja hyvinvointia edistävä ennaltaehkäisevä työ
 • Sosiaali- ja terveyspalveluiden lapsiperhepalveluihin kiinnittyvä toiminta
 • Mielenterveys- ja päihdepalveluihin kiinnittyvä toiminta
 • Kriisityö ja kriisiapu
 • Ikäihmisten ja muiden kotona asumisen tukemiseen liittyvä toiminta
 • Sosiaali- ja terveyspalveluihin kiinnittyvä työtoiminnan tukeminen
 • Järjestöjen tarjoama toimintakyvyn tuki sotaveteraaneille ja -invalideille
 • Pelastuslaitoksen toimintaan kiinnittyvä turvallisuus ja varautuminen
 • Kylä- ja asukasyhdistysten turvallisuustyö
 • Hyvinvointialueen toimintaan linkittyvän vapaaehtoistyön edellytysten parantaminen

Avustuksia kohdennetaan toimintaan, joka edistää hyvinvointialueen strategiaa ja linkittyy hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen ohjelman kärkiteemoihin, eli mielen hyvinvoinnin, arjen turvallisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen.

 Lisätiedot: 

 • Arto Lampila, järjestökoordinaattori, arto.lampila(at)hyvaks.fi, p. 050 3125 271
 • Nina Peränen, palvelujohtaja, hyvinvointi ja kumppanuudet, nina.peranen(at)hyvaks.fi, p. 050 594 6783288
Takaisin ajankohtaisiin