Siirry sisältöön

Kuntamallin sopimukset päättyvät vuodenvaihteeseen – tilapäistä suojelua saavien majoituksen poikkeusjärjestelylle ei ole enää tarvetta

Maahanmuuttovirasto on ohjeistanut ja tiedottanut kuntamallissa asuneita asiakkaita omalla erillisellä ohjeella. Niille kuntamallin asiakkaille, jotka eivät hae tai voi hakea kotikuntaa ennen vuodenvaihdetta, järjestetään majoitus vastaanottokeskuksessa.

Vuoden Suomessa oleskelleilla ukrainalaisilla on ollut mahdollisuus valita kotikuntansa itse. Suurin osa Toivakassa asuneista ukrainalaisista valitsi jäädä tilapäisen suojelun vastaanottolainsäädännön piiriin sen sijaan, että olisivat valinneet kotikuntaa. Tällöin asumisen ratkaisut järjestää vastaanottokeskus. Vastaanottokeskusten ja kuntien väliset määräaikaiset kuntamallisopimukset päättyvät 31.12.2023 valtakunnallisesti.

Tämä tarkoittaa myös, että Toivakan alueella ei ole tarvetta lahjoitusavulle, vaan mahdolliset lahjoitukset voi kohdentaa erilaisten kanavien kautta suoraan Ukrainaan tai lähikuntien vastaanottokeskuksiin.

Lisätiedot:

Hyvinvointisuunnittelija Satu Korhonen, p. 040 192 78 17

Takaisin ajankohtaisiin