Siirry sisältöön

Hyvinvointialue tiedottaa: Kiireettömien asioiden takaisinsoittopalvelussa on ruuhkaa osalla terveysasemia

Keski-Suomen hyvinvointialue

Tiedote 5.1.2023

 

Kiireettömien asioiden takaisinsoittopalvelussa on ruuhkaa osalla terveysasemia

Osassa Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemia kiireettömien puheluiden linjat ovat ruuhkautuneet ja takaisinsoittoa joutuu nyt odottamaan tavallista pidempään.

Takaisinsoitossa olevaa puhelinruuhkaa tullaan purkamaan iltaisin sekä loppiaisen ja viikonlopun aikana. Näin ollen kiireettömän takaisinsoittopyynnön jättäneitä asiakkaita pyydetään seuraamaan puhelintaan poikkeuksellisesti myös terveysasemien ollessa suljettuina.

 

Turhat takaisinsoitot työllistävät – maltti on valttia

Terveysaseman ajanvarausnumeroon soittavat valitsevat puhelinnauhoitteen ohjeen mukaisesti kiireettömän puhelun takaisinsoittopyynnön.

Takaisinsoiton viipyessä, moni asiakas on kuitenkin ryhtynyt soittamaan terveysasemalleen uudelleen ja jättämään takaisinsoittopyyntöjä myös kiireelliselle linjalle. Näin ollen jokaisesta soitosta on jäänyt puhelinjärjestelmään uusi takaisinsoittopyyntö alkuperäisen yhden sijaan.

– Ohje onkin yksiselitteisesti se, että useita soittopyyntöjä ei tässä tilanteessa tule jättää vaan takaisinsoitto tulee vuorollaan, kun ruuhkaa puretaan, alueylilääkäri Ilkka Käsmä ohjeistaa.

 

Ohje takaisinsoittoa odottavalle

Terveysaseman ajanvarausnumerosta takaisinsoittoa odottelevan tulee kiireellisissä asioissa ja olonsa sitä edellyttäessä ottaa yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117 tai tarvittaessa hätänumeroon 112.

Ennen terveysasemalle soittoa oman tilanteen arvioimisessa auttaa myös www.omaolo.fi, josta löytyy useita eri tilanteisiin sopivia oirearvioita. Hyvä apu monenlaisiin asioihin löytyy myös digitaalisen sosiaali- ja terveyspalvelu Omaks:n kautta osoitteessa www.omaks.fi.

Pahoittelemme ruuhkautumisesta aiheutuvaa takaisinsoiton viivästymistä.

 

Lisätietoja:

 Ilkka Käsmä, alueylilääkäri, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 522 0486

 

Takaisin ajankohtaisiin