Siirry sisältöön

Koulukeskuksen alueella ollut jälleen ilkivaltatapauksia

Kuluneena viikonloppuna lauantain ja sunnuntain (15.-16.10.2022) vastaisena yönä koulukeskuksen alueella on tehty jälleen ilkivaltaa. Puukoulun eli Puukkiksen ikkunoita on laajemmin rikottu ja kaidetta vahingoitettu.   

Puukoulu on tällä hetkellä käytössä varastorakennuksena ja sen tulevaisuuden käyttötarkoituksia kartoitetaan parhaillaan. Puukoulu ei ole autiotalo.  

Puukoulu on maakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön kannalta tärkeä rakennus ja sen vanhojen, pieniruutuisten ikkunoiden korjaus maksaa huomattavasti enemmän, edellyttää paljon käsityötä ja kestää pidempään kuin esimerkiksi uudentyyppisten ikkunalasien vaihto.  Toistaiseksi ikkunoita on jouduttu tilkitsemään vanerilla.  

Ilkivallanteoista on ilmoitettu poliisille ja poliisi selvittää asiaa.  Kaikki vihjeet ilkivaltaan liittyen voi ilmoittaa suoraan poliisille: p. 0295 414 811 (Vihjepuhelin Keski-Suomi) tai sähköpostitse vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi. Ilkivallantekijät ovat tilanteessa korvausvelvollisia. 

Pyydämme kunnan puolesta, että vanhemmat keskustelevat alaikäisten perheenjäsentensä kanssa siitä, miten julkisia tiloja ja omaisuutta tulisi kohdella sekä ilkivallan kalliista vaikutuksesta yhteiseen ympäristöömme.  

Pidetään yhdessä Toivakan keskusta viihtyisänä ja turvallisena. 

 

Lisätiedot:   

Rehtori, sivistysjohtaja Sirpa Orell-Pohjola

p.050 475 10 51

sirpa.orell-pohjola@toivakka.fi 

 

Tekninen johtaja Jari Lämsä

p. 040 630 4035

jari.lamsa@toivakka.fi 

 

Takaisin ajankohtaisiin