Siirry sisältöön

Kunnanhallituksen 10.10. kokouksen päätöksiä  

Kunnanhallituksen maanantain 10.10. kokouksessa käsiteltiin muun muassa Kiinteistö Oy Toivakanhakan anomus lainanlyhennyksistä vuonna 2022, Toivakan kunnan ja Maahanmuuttoviraston välisen majoituspalvelusopimuksen jatkamista maaliskuun loppuun saakka sekä Keski-Suomen kuntien, Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen Hyvinvointialueen puitesopimuksen hyväksymistä yhteistyörakenteiden ja toimintatapojen periaatteiksi.

 

Kiinteistö Oy Toivakanhakan anomus lainanlyhennyksistä vapauttamisesta 2022 

Kunnanhallitus päätti antaa omistajaohjauksena yhtiökokoukselle, että Kiinteistö Oy Toivakanhakan hallitukseen valitaan varsinaiseksi jäseneksi Matti Tiainen konserniohje huomioiden. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että asiantuntijatukea hankitaan tukemaan yhtiön pitkän aikavälin taloudellista ja strategista suunnittelua ja huomioi tulokset talousarvion 2023 suunnittelussa.  Kunnanhallitus myös päätti hyväksyä yksimielisesti, että se esittää kunnanvaltuustolle, että Kiinteistöyhtiö Toivakanhakalle myönnetään vapautus kaikista 2022 vuoden lainanlyhennyksistä.

Kiinteistö Oy Toivakanhakan anomusta lainanlyhennyksistä käsiteltiin kunnanhallituksessa jo keväällä, mutta tuolloin kunnanhallitus palautti asian jatkovalmisteluun pyytäen tarkentavia tietoja yhtiöltä. Yhtiö on toimittanut kunnanhallitukselle tasapainotussuunnitelman, kuntoraportin sekä ajantasaiset toteumat.

Konsernin rooli korostuu kunnan taloudessa 1.1.2023 alkaen, kun kunnan talouden rakenne muuttuu hyvinvointialueuudistuksen myötä.

 

Toivakan kunnan ja Maahanmuuttoviraston välisen majoituspalvelusopimuksen jatkaminen maaliskuun loppuun saakka

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että se esittää kunnanvaltuustolle, että kuntamallin sopimusta jatketaan vastaanottokeskuksen kanssa maaliskuun 2023 loppuun saakka.

Toivakan kunta on solminut majoituspalvelusopimuksen Maahanmuuttoviraston kanssa koskien majoituspalveluita. Sopimusta on jatkettu vuoden 2022 loppuun. Rajaliikenne on kuitenkin jälleen vilkastunut ja Suomeen saapuvien ukrainalaisten määrä lähtenyt kasvuun. Maahanmuuttovirasto on lähestynyt kuntia uusilla asuntotarpeilla.

Majoituspalvelusopimuksia Maahanmuuttovirasto on jatkamassa maaliskuun 2023 loppuun, joka edellyttää uutta päätöstä myös Toivakan kunnanvaltuustolta.

 

Keski-Suomen kuntien, Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen Hyvinvointialueen puitesopimus yhteistyörakenteiden ja toimintatapojen periaatteiksi

Kunnanhallitus päätti hyväksyä yksimielisesti, että se esittää valtuustolle, että se hyväksyy Keski-Suomen kuntien, Keski-Suomen liiton sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen puitesopimuksen yhteistyörakenteiden ja toimintatapojen periaatteiksi.

Puitesopimuksella sovitaan yhteistyön tekemisen periaatteista, keskisuomalaisesta toimintamallista ja yhteistyölle asetetuista tavoitteista. Sopimus määrittelee strategisen ja operatiivisen tason yhteistyön rakenteet.

Lisätiedot:

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heidi Hakkarainen

p. 040 52 31 633

 

Esittelijä Kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen

p. 050 307 6114

Pöytäkirja kokonaisuudessaan luettavissa täällä. 

Takaisin ajankohtaisiin