Siirry sisältöön

Kunnanhallituksen 26.9.2022 kokouksen päätöksiä

Kunnanhallitus käsitteli 26.9.2022 kokouksessaan muun muassa kunnan henkilöstön lomarahojen maksamisen ajankohtaa, hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön paikallisten sopimusten irtisanomista, hallintopalveluiden investointimäärärahan käyttötarkoituksen muutosta digitalisaation edistämiseen liittyen sekä kunnan suorassa omistuksessa olevien asuinhuoneistojen vuokrien tarkistamista. 

 

Henkilöstön lomarahojen maksaminen siirtyy elokuun palkanmaksun yhteyteen kassatilanteen turvaamiseksi sekä kunta-alan työehtosopimusten linjan mukaisesti

Kunnanhallitus päätti, että Toivakan kunnan henkilöstön lomarahat maksetaan vuodesta 2023 alkaen elokuun palkanmaksun yhteydessä.

Toivakan kunnanhallitus on 19.5.2003 §:ssä 123 päättänyt, että Toivakan kunnan henkilöstön lomarahat maksetaan vuosittain kesäkuun palkanmaksun yhteydessä. Kesäkuussa myös kunnan suurimmat lainaerät erääntyvät vuosittain.

Kunnan rahoitustilanne muuttuu merkittävästi vuoden 2023 alussa, kun hyvinvointiuudistus vaikuttaa kuntien tulorahoituksen määrään. Kassan riittävyyden turvaamiseksi olisi tarkoituksenmukaista siirtää lomarahan maksamiset elokuulle, kuten kunta-alan työehtosopimukset linjaavat. Tämä käytäntö on voimassa valtaosassa kuntia ja kaupunkeja.

Asiaa käsiteltiin YT-toimielimessä 21.9.2022 ja YT-toimikunta päätti esittää asian kunnanhallitukselle.

Toivakan kunnan hallintosäännön mukaisesti kunnanhallituksella on yleistoimivalta henkilöstöasioissa (§ 37).

 

Hyvinvointialueelle siirtyvää henkilöstöä koskevien paikallisten sopimusten irtisanominen

Laissa Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun siirtymisestä kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023.

Laissa määritellyt toiminnan ja henkilöstön siirrot toteutetaan liikkeen luovutuksina 31.12.2022 lopusta lukien. Liikkeenluovutuksen yhteydessä luovuttavat organisaatiot irtisanovat kaikki/osan henkilöstöään koskevista paikallisista sopimuksista.

Toivakan kunnassa voimassa olevat paikalliset sopimukset, jotka koskevat siirtyvää henkilöstöä ovat:

-Paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta 10.12.2020;

-Paikallissopimus luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäytöstä sekä toimintaedellytyksistä 4.5.2020

YT-toimikunta käsitteli paikallisten sopimusten irtisanomista 21.9.2022 ja päätti esittää kunnanhallitukselle, että se irtisanoo oheiset paikalliset sopimukset päättymään 31.12.2022 ja vie asian tiedoksi Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityksen yksimielisesti.

 

Digitalisaatiota edistetään hallintopalveluissa

Kunnanhallituksen päätös oli yksimielisesti hyväksyä, että kunnan hallintopalveluiden vuoden 2022 talousarvioon varatusta 56 000 euron investointimäärärahasta 13 550 euroa käytetään sähköisten palveluiden ja toimintatapojen kehittämiseen.

Toivakan kuntastrategian arvoina ovat muun muassa oppiva ja kehittyvä sekä avoin ja rohkea. Hallintopalvelut pyrkii lisäksi vastaamaan valtion digitalisaation edistämisen ohjelman tavoitteisiin, joiden tavoitteena on, että Suomi tunnetaan edelläkävijänä, jossa digitalisaation ja teknisen kehityksen tuomia mahdollisuuksia kehitetään ja otetaan käyttöön yli hallinto- ja toimialarajojen.

Hallintopalvelut on vuoden 2022 aikana kehittänyt toimintatapoja, jotka tehostavat ja helpottavat niin henkilöstön työn tekemistä kuin kuntalaisen arkea. Tällaisia ovat esimerkiksi sähköisesti allekirjoitettavien lomakkeiden käyttöönotto, verkkokauppa ja verkkomaksaminen sekä koontityökalu talousarvio- ja tilinpäätösasiakirjojen sekä osavuosikatsauksen kokoamiseen.

 

Kunnan vuokra-asuntojen vuokriin maltillisia korotuksia

Kunnanhallitus päätti korottaa kunnan vuokra-asuntojen vuokria 1.1.2023 alkaen teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti. Korotusten myötä vuokran määräytyminen on 8,50 – 9,00 €/m2. Prosentuaalisesti korotukset ovat noin 5 – 8 %.

Lisätiedot:

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heidi Hakkarainen

p. 040 52 31 633

Esittelijä Kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen

p. 050 307 6114

Pöytäkirja on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

 

 

Takaisin ajankohtaisiin