Siirry sisältöön

Keski-Suomen ilmastotyö etenee ‒ kerro mielipiteesi tiekartasta! 

Keski-Suomen ilmastotyö etenee ‒ kerro mielipiteesi tiekartasta!

Keskisuomalaiset haastetaan osallistumaan ilmastotekojen suunnitteluun ja toteuttamiseen Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartan avulla. Tiekartan luonnosta voi kommentoida Lausuntopalvelussa syyskuun alkupuolelle asti.

 

Löydätkö itsesi tiekartalta? Tämä on kysymys, jonka Keski-Suomen liitto haluaa esittää jokaiselle keskisuomalaiselle. Keski-Suomessa on valmisteltu reilun puolen vuoden ajan Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekarttaa, joka on suunnitelma ja työkalu maakuntastrategian mukaisen päästötasapainon saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Työskentelyssä on edetty vaiheeseen, jossa tiekartan luonnoksesta voi antaa palautetta sähköisen Lausuntopalvelun kautta.
Arjen valintoja

Ilmastonmuutos saattaa tuntua kaukaiselta asialta, mutta todellisuudessa se on läsnä jokaisen arjessa. Samoin ilmastonmuutosta hillitsevät ilmastoteot ovat aivan arkisia valintoja, joita tehdään esimerkiksi käyttämällä autoa polkupyörän sijaan, vaihtamalla öljykäyttöinen ruohonleikkuri perässä vedettävään tai lisäämällä kasvispainotteisen ruoan osuutta arjessa. Kaikki teot eivät ole mahdollisia kaikkialla, mutta jokaisen on mahdollista tehdä jotakin.
Tiekartassa Keski-Suomen hiilineutraaliustavoitteeseen tähtääviä ilmastotekoja on tunnistettu ja ryhmitelty viiden teeman kautta. Käsiteltävät teemat ovat: Elinkeinot, Energia, Liikkuminen, Maatalous ja metsät sekä Yksilö ja yhteisö. Taloudelliset, ympäristölliset, sosiaaliset ja kulttuurilliset näkökulmat halutaan huomioida tiekartassa tasapainoisesti ja kokonaiskestävästi.

 

Vastaa lausuntopyyntöön ja vaikuta

Onko tiekartassa tunnistettu mielestäsi oikeita toimia, vai onko ehkä juuri sinun ilmastotekosi jäänyt tunnistamatta? Entä miten tiekartta saadaan toteutumaan käytännössä? Oletpa sitten keskisuomalainen mökkeilijä, vakituinen asukas tai esimerkiksi järjestön, yrityksen tai kunnan edustaja, nyt on oikea aika kertoa mielipiteesi! Tiekartan luonnoksesta kerätään palautetta Lausuntopalvelun kautta 4.9.2022 asti. Tiekarttaa toteutetaan yhdessä ja siksi on tärkeää, että myös sen sisältö suunnitellaan yhdessä. Kiitos, että olet kartalla!

Lisätiedot:

Suvi Bayr
aluekehitysasiantuntija
suvi.bayr@keskisuomi.fi

Lausuntopalveluun

Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartta

 

Takaisin ajankohtaisiin