Siirry sisältöön

Toivakka tänään

Kartta Nisulan tonteista

Toivakan kunnan Päijänteen rantamaisemiin sijoittuvien tulevien pientalotonttien karttaotteen pinta-alatiedot ovat vielä hyvin ohjeellisia ja tonttien muodot ja ulottuvuudet voivat vielä valmistelussa muuttua. Yleiskaavan mukaan myytävät alueet voivat käsittää myös osia kaavan maa- ja metsätalousalueista, mutta rakentamisen tulee tapahtua kaavan rakennuspaikoilla.

 

Yleiskaava sai lainvoiman – Päijänteen rantamille tulossa Toivakan kunnalle pientalotontteja myyntiin

Toivakan kunnalle aukeaa mahdollisuus laittaa omistamalleen maalle Päijänteen rannoille myyntiin pientalotontteja upealla sijainnilla. Kunnan maat sijaitsevat Laivasillantien varrella. Nisulaan kaavailtu pientalotonttialue etenee nyt kunnassa markkinoinnin valmisteluun. Alueen yleiskaava on jo saanut lainvoiman.

– Myynnin valmisteluun liittyvät näiden määräalojen lohkomiset ja koska ollaan yleiskaava-alueella, niin lohkomisten yhteydessä on käsiteltävä myös tieoikeudet nykyisiin yksityisteihin, toteaa tekninen johtaja Jari Lämsä.

Alueella ei ole vesihuoltoa tai sähköä valmiina, joten nämä tulee selventää luovutusehtoja laadittaessa. Kunnan pellot ovat tällä hetkellä vuokrattuna, joten myös maanvuokrasopimusten vaatimat irtisanomisajat on huomioitava.

Näiden määräalojen tai lohkottavien kiinteistöjen luovutusehtoja käsitellään kunnassa tulevan syksyn aikana.

Nisulan kylän venerantaan oli jo suunniteltu kunnan investointiohjelmassa rannan kunnostusta ja laiturin rakentaminen ensi vuodelle. Tätä asiaa ja aikataulua tarkennetaan myös tulevan syksyn talousarviovalmistelussa. Rannassa ollut vanha ja huonokuntoinen laituri on purettu. Lisäksi on vielä ennen alueen myyntiin laittoa ratkaistava rannassa olevan vanhan saunarakennuksen kohtalo.

Lisätietoja tonteista antaa Toivakan kunnan tekninen johtaja Jari Lämsä, puh. 040 630 4035 tai jari.lamsa@toivakka.fi sekä Toivakan kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen, puh. 050 307 6114 tai helena.vuopionpera-kovanen@toivakka.fi.

 

Toivakan alueen kaavoituksesta lisätietoa

Takaisin ajankohtaisiin