Siirry sisältöön

Torikahvit Kinnulassa – Aluevaalihaasteen voittotapahtuma to 24.03. klo 14−17

Keski-Suomen hyvinvointialue
Tiedote 17.3.2022

Torikahvit Kinnulassa – Aluevaalihaasteen voittotapahtuma to 24.03. klo 14−17

Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet kilvoittelivat keskenään korkeimmasta äänestysprosentista historiallisissa, ensimmäisissä aluevaaleissa tammikuussa. Voiton vei Keski-Suomen hyvinvointialue ja pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitseva Kinnulan kunta, jossa äänestysprosentti ylsi 59,4 prosenttiin!

Haasteen panoksena olleet torikahvit järjestetään Kinnulassa Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueiden tarjoamana torstaina 24.3 klo 14−17. Tapahtumapaikkana toimii Kinnulan tori (kunnantalon edusta, Keskustie 47, Kinnula).

 

– Kinnulan torikahveilla on tarjolla perinteiset lettukahvit. Tapahtuma on avoin kaikille keskisuomalaisille: asukkaille, henkilöstölle, päättäjille, järjestöille ja medialle. Lämpimästi tervetuloa, sanoo Keski-Suomen hyvinvointialueen vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo.

Kinnulassa ollaan erityisen ylpeitä kuntalaisten äänestysaktiivisuudesta.

-Kinnulassa on aktiivisia, asioista kiinnostuneita ja yhteisöllisiä kuntalaisia. Tässä jälleen konkretisoituu yhteistyön voima, yhdessä olemme enemmän kuin kukaan meistä yksin. Olemme pitkien välimatkojen päässä isommista kunnista, joten lähipalvelut mietityttävät kuntalaisia. Luotin, että kinnuset lähtevät vaaliuurnille. Sote-kenttä kuuluu omaan työmaahani, joten haasteen voitto lämmittää mieltäni erityisesti. Pienestä kunnastamme löytyy paljon muitakin voimavaroja, tervetuloa tutustumaan!, kommentoi perusturvajohtaja Jenni Laiho Kinnulan kunnasta.

Aluevaalihaasteen tulokset

  • Keski-Suomen hyvinvointialue 47,5 %
  • Kanta-Hämeen hyvinvointialue 46,6 %
  • Kymenlaakson hyvinvointialue 46,2 %
  • Päijät-Hämeen hyvinvointialue 45,6 %

Aluevaltuuston työ käynnissä

Aluevaaleissa valittiin Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto, joka on aloittanut työnsä 1.3.2022. Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkon rakentumisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä pelastustoimen sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueiden tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta. Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen keskisuomalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä.

Lisätietoja:

  • Kati Kallimo, vt. hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)jyvaskyla.fi
  • Pauliina Mäenpää, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan 1. sihteeri, hallintolakimies, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, p. 050 452 4569, pauliina.maenpaa(at)ksshp.fi

 

 

Takaisin ajankohtaisiin