Siirry sisältöön

Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia jokaisessa lähikontaktissa ovat ensiarvoisia keinoja estää koronan leviäminen

Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkein keino ehkäistä koronan leviämistä potilaskontakteissa

 

Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin tänään, että koronatartuntoja on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella edelleen suhteellisen paljon. Tilanne ei kuitenkaan näy sairaalakuormituksessa, mikä on säilynyt matalalla tasolla. Epidemia kuitenkin näkyy työpaikoilla sairauspoissaoloina. Koronatartuntojen täsmällisestä määrästä KSSHP:n alueella ei ole tarkkaa tietoa, koska kaikkia sairastuneita ei enää testata.

 

Koronanyrkki halusi myös muistuttaa, että sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevien on edelleen erityisen tärkeää käyttää maskeja ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta kaikissa potilastilanteissa, mukaan lukien erilaiset pitkäaikaishoivalaitokset. Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia jokaisessa lähikontaktissa ovat ensiarvoisia keinoja estää koronan leviäminen.

 

Koronaoireiden pitkittyessä ota yhteyttä omaan työterveyteen tai omaan terveyskeskukseen

 

Koronanyrkissä todettiin myös, että KSSHP:n alueella terveydenhuoltoon on ollut yhteydessä vain yksittäisiä potilaita, jotka ovat kärsineet pitkittyneistä koronaoireista. Koronanyrkki muistuttaa kansalaisia, että pitkittyneistä koronaoireista kannattaa aina ensiksi ottaa yhteyttä joko omaan työterveyteen tai terveyskeskukseen.

 

Lisätietoja:

 

Juha Paloneva, KSSHP:n vs. johtaja, Koronanyrkin pj.

050 336 3695

 

Jaana Leppäaho-Lakka, KSSHP:n infektioylilääkäri

014 269 1578

Takaisin ajankohtaisiin