Siirry sisältöön

Kuntaympäristölautakunnan esityslistan nostot 28.6.2023 kokoukseen

Kuntaympäristölautakunnan kokouksen esityslistalla 28.6. kokoukseen ovat muun muassa kiinteistöohjelman hyväksymisen valmistelu, koulukeskuksen C-rakennuksen käyttövesiputkien saneerauksen urakoitsijan valinta, katuvalaistuksen LED-valaisinten saneerauksen toimittajan valinta sekä kerrostalotontin yleisten luovutusehtojen vahvistaminen valmisteluun.

Kiinteistöohjelman prosessia valmistellaan syksyn päätöksentekoon

Kiinteistöohjelman hyväksymistä ryhdytään valmistelemaan lautakunnassa. Lautakunta käynnistää prosessin keskustelemalla ja asiaa valmistellaan syksylle päätöksentekoon.

Kiinteistöohjelman hyväksyy lopulta kunnanvaltuusto strategisena kiinteistöjohtamisen linjauksenaan.

Kiinteistöohjelman myötä saadaan päätöksentekoon kokonaisvaltainen käsitys kunnan tulevista kiinteistöjen investointitarpeista ja tarvittavista tiloista. Osasta rakennuksista tullaan mahdollisesti luopumaan joko myymällä tai purkamalla.

Työn aikana laadittiin koulukeskukselle tilojen käyttöasteselvitys sekä koulukeskuksen A- ja B-rakennuksia koskevat kuntoarviot, joiden tarkoitus oli antaa lisätietoa näiden kiinteistöjen tulevaisuuden suunnitteluun.

Talonrakennusinvestointien ohjelmointi tulevina vuosina tapahtuu kiinteistöohjelmaan perustuen. Tämä ei tule poistamaan hankekohtaisten vaihtoehtoisten suunnitelmien tarvetta. Etenkin koulukeskuksella pitkän tähtäimen suunnittelussa tulee tarve punnita uudisrakentamista A- ja B-rakennusten saneerausvaihtoehtojen rinnalla. Oppilasennusteiden mukaan tilatarve tulee pienenemään koululla jo lähitulevaisuudessa, mutta tämä taas mahdollistaisi esimerkiksi muiden toimintojen sijoittamista opetuskäytöstä vapautuviin tiloihin.

Koulukeskuksen C-rakennuksen käyttövesiputkien saneeraustarjoukset saadaan tiistaina

Koulukeskuksen C-rakennuksen käyttövesiputkien saneeraukseen valitaan urakoitsija tässä keskiviikon kokouksessa. Tarjoukset saadaan tiistaina ja urakka on tarkoitus aloittaa kiireellisenä heti ensi viikolla.

LED-valaisimilla kaduille valoa

Katuvalaistuksen saneeraus kokonaan LED-valaisimiksi etenee. Lautakunta valitsee toimittajan.

Katuvalaistuksen saneeraushankinta kilpailutettiin EU-hankintana, koska hankinnan ennakoidun arvon arvioitiin ylittävän EU-kynnysarvon (215 000 euroa alv 0 %).

Pohjaesityksenä on, että tarjouskilpailun voittajaksi valitaan C2 SmartLight Oy tarjoushinnan ollessa 121 551,20 € (alv 0 %).

Hankintaa toteutetaan hyväksyttyjen investointimäärärahojen puitteissa seuraavien vuosien aikana. Katuvalaistukseen kuluu tällä hetkellä lähes 100 000 kWh energiaa vuodessa.

Saneerauksen myötä energian kulutus putoaa merkittävästi nykyisestä. Uusittavia valaisimia on yhteensä noin 330 kappaletta.

Kerrostalotontille yleisten luovutusehtojen vahvistamisen valmistelua

Kerrostalotontti hinnoitellaan vapaasti varattavaksi. Lautakunta aloittaa Toivakantie 35-37 AL-tontin (kerrostalotontin) yleisten luovutusehtojen vahvistamisen valmistelun ja asia etenee kunnanhallitukseen.

Lisäksi tontin hinnoittelusta on tarkoitus pyytää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ennakkolausunto, mikäli tontti luovutetaan myöhemmin tuetun asuinrakentamisen käyttöön.

Tyypillisesti ARA-kohteen hinnaksi vahvistetaan 65-70% tontin markkinahinnasta.

Lisätiedot:

Kuntaympäristöjohtaja Jari Lämsä

p. 040 630 4035

Takaisin ajankohtaisiin