Siirry sisältöön

Toivakan kunnan sisäilmatyöryhmän tiedote

Kansalaisopistorakennuksesta siirtyminen väistötiloihin edessä

Kansalaisopistorakennuksen kutomoa ei voida ottaa käyttöön rakennuksessa ja opiston kurssien suunnitellussa aikataulussa. Kurssien aloitusta joudutaan lykkäämään ja kutomo siirtyy väistötiloihin. Haitta-ainekartoitus paljasti asbestivaaran opistorakennuksessa.

Kaikki eri väistötilan mahdollisuudet ja yksityiskohdat puntaroidaan myös käyttäjien kanssa yhdessä. Kutomokurssien aloittamisen lykkäystarve on aluksi kaksi viikkoa. Kutomon muutosta laaditaan muutto-ohje, kun uusi paikka on selvillä. Väistötilaan ei siirretä huokoisia materiaaleja opistorakennuksesta.

Kuvataideopetuksen väistötila osoitetaan koulukeskuksesta. Kuvataideopetus tulee siirtää koulukeskukselle tämän viikon aikana. Irtainta ei siirretä koulukeskukseen, vaan uudet hankitaan tilalle.

Opistorakennuksen kunto on huono, ja sen rakennevauriot aiheuttavat käyttäjille sellaisia terveysriskejä, joita ei julkisissa tiloissa sallita olevan. Sisäilmatyöryhmän kokouksella oli käytössä työterveyslääkärin mielipide asbestiriskeihin sekä rakennuksen edelliset kuntotutkimukset.

Sisäilmatyöryhmä kokoontui keskiviikkona 7.9.2022 käsittelemään akuutisti opistorakennuksen eli niin kutsutun kutomon sisäilman tilannetta ja rakennuksen kuntoa. Haitta-ainekartoitus teetettiin nopealla aikataululla tänä syksynä sisäilmaoire- sekä asbestivaaraepäilyjen vuoksi.

 

Lisätietoja:

Tekninen johtaja Jari Lämsä

P. 040 630 4035

Takaisin ajankohtaisiin