Siirry sisältöön

Perjantaina 1.4. alkaneen SuPerin ja Tehyn lakon vaikutukset ulottuvat koko KSSHP:n alueelle Seututerveyskeskus mukaan lukien

TIEDOTE 5.4.2022 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

 

Perjantaina 1.4. alkaneen SuPerin ja Tehyn lakon vaikutukset ulottuvat koko KSSHP:n alueelle Seututerveyskeskus mukaan lukien

 

1.4. alkanut ennen kaikkea hoitohenkilöstöä koskeva SuPerin ja Tehyn lakko vaikuttaa koko KSSHP:n osalta erityisesti päivystys- ja kiirevastaanottotoimintaan sekä kuvantamispalveluihin.

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin järjestämässä kokouksessa maakunnan perusterveydenhuollon ylilääkärien kanssa perjantaina 1.4. todettiin, että mm. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Sairaala Novassa alkanut hoitohenkilöstön lakko vaikuttaa Sairaala Novan lisäksi myös merkittävästi perusterveydenhuoltoon KSSHP:n alueella.

 

Lakon vaikutukset heijastuvat Novan lisäksi myös terveysasemien vastaanotoille. Kokouksessa tuotiin esille, että Novan päivystykseen tulee nyt hakeutua vain välitöntä hoitoa vaativien sairauksien tai tapaturmien vuoksi. Ennen päivystykseen hakeutumista kansalaisia pyydetään soittamaan päivystysapunumeroon 116 117. Hätätapauksissa soitetaan aina numeroon 112.

 

Myös kuvantamispalveluiden resursseissa on merkittäviä puutteita niin Sairaala Novassa kuin sairaanhoitopiirin terveyskeskuksissa olevissa kuvantamisyksiköissä.

 

Lakon vaikutukset Seututerveyskeskuksen toimintaan

 

Seututerveyskeskus ei kuulu lakon piiriin. Alkaneella lakolla on kuitenkin seuraavanlaisia vaikutuksia myös Seututerveyskeskuksen toimintaan:

 

  • Seututerveyskeskuksen toimipisteissä ei toistaiseksi tehdä kuvantamistutkimuksia. Jo varatut tutkimukset peruutetaan Seututerveyskeskuksen toimesta.
  • Kiireelliset kuvantamistutkimukset järjestetään tarvittaessa lääkärin lähetteellä Sairaala Novassa.

Muu Seututerveyskeskuksen toiminta, kuten vastaanotot, suun terveydenhuolto, neuvolat, rokotukset ja sairaalahoito, jatkuvat normaalisti. Tiedotamme tarvittaessa tilanteen muutoksista.

 

Lisätietoja:

 

Toimitusjohtaja Eva Pihlamaa-Tuononen, eva.pihlamaa-tuononen@seututk.fi, p. 014 269 3772

Ylilääkäri Jari Raudasoja, jari.raudasoja@seututk.fi, p. 014 2695904

Takaisin ajankohtaisiin