Siirry sisältöön

Varhaiskasvatukseen hakeminen toimintakaudelle 2022 – 23

VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN TOIMINTAKAUDELLE 2022 – 23

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Lakisääteinen oikeus hoitopaikkaan edellyttää, että hakemus on jätetty neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Varhaiskasvatuspaikasta ilmoitetaan perheille viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkamista. Mikäli hoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Lapsella on oikeus kunnalliseen varhaiskasvatukseen vanhempainrahakauden päättymisen jälkeen oppivelvollisuuden alkuun asti.

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona lapsen vanhemmat voivat valita:

  • Yksityisen varhaiskasvatuksen, jota tuetaan kuntakohtaisesti joko Kelalta haettavalla yksityisen hoidon tuella tai kunnalta haettavalla varhaiskasvatuksen palvelusetelillä
  • Kotihoidon tuen, kun nuorin lapsi on alle 3-vuotias.

Toivakan kunnan asukkailla on mahdollista hakea lasten varhaiskasvatuspaikkaa yli kuntarajojen Hankasalmen, Jyväskylän kaupungin, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden ja Uuraisten kunnista. Varhaiskasvatuspaikka toisesta kunnasta myönnetään kuntien sopimien periaatteiden mukaan.

Varhaiskasvatukseen, kerhotoimintaan 1pv/vko ja esiopetuksen aamu/iltapäiväkerhoon haetaan kunnan nettisivujen kautta www.toivakka.fi

Toimintakaudella 2022 – 23 varhaiskasvatuspaikkaa tarvitsevien hakemukset pyydetään täyttämään keskitetysti 8.4.2022 mennessä.

Lisätietoja varhaiskasvatukseen hakemisesta saa varhaiskasvatusjohtajalta p.0400 237 133

TOIVAKAN KUNTA, SIVISTYSLAUTAKUNTA

 

Takaisin ajankohtaisiin