Koettavaa

Lapinjärven lintutorni
Lapinjärvi on Keski-Suomen parhaimpia lintujärviä, jolla pesii mm. puna- ja tukkasotkia, mustakurkku-uikku, lapasorsa, heinätavi jne. Järvi on tärkeä muutonaikainen levähdyspaikka ja siellä lepäilee runsaasti monenlaisia vesilintuja ja kahlaajia. Keväisin järvellä voi nähdä mm. jänkäkurppia ja kesällä usein ruskohaukkoja. Myös luhtahuitteja voi kuunnella kesäisin. Lapinjärvellä ja läheisillä Kankaisten pelloilla on havaittu useita harvinaisuuksia, kuten: amerikantukkasotka, jalohaikara, punapäänarsku, punajalkahaukka, arosuohaukka ja mustatiira.

Keski-Suomen Lintutieteellisen yhdistys

Kartta

Mämminiemen järviparatiisi
Jyväskylän kaupungin omistama Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Maanteitse Mämminiemeen on matkaa Jyväskylän keskustasta noin 24 kilometriä. Parhaiten sinne pääsee veneellä Päijännettä pitkin. Virkistysalueen rannassa on veneellä saapuville poijut ja kulkurampit. Lisäksi alueelle rakennetaan uusi laituri vuoden 2016 aikana. Alue on kooltaan noin 10 hehtaaria. Alueella on mökki, jossa on keittomahdollisuudet sekä sauna. Lisäksi rannoilla on kaksi grillikatosta sekä wc-tiloja, alueella voi myös telttailla.

Kartta

Ruuhipirtin Kesäteatteri
Ruuhipirtin kesäteatteri on maakunnan kuulu. Kesäteatterilla on 400 hengen katettu katsomo, jonka eteen avautuu kaunis näyttämö Ruuhipirtin lammen eteen.

www.ruuhipirtti.fi

Taulun Riihiteatteri
Taulun kartanon kesäravintola ja kulttuurihistoriallinen miljöö!

www.taulunkartano.fi

Uimarannat
Saarisen rannassa on kunnan ylläpitämä rantauimala ”Uimala”. Uimarannalla on myös matonpesupaikka, rantapallokenttä, talvella avantouinti.

Kirkonkylän uimaranta “Uimala”

Muut uimarannat
Nisulan kylän uimaranta Päijänteen rannalla.

Kartta

Melontaretket
Toivakan kauniisiin vesistöihin voi tutustua myös meloen. Lisätietoa melontavälineiden vuokrauksesta, melontaretkistä ja melontareiteistä.

www.pistoretki.com

Kalastus
Kalastusmuotojen luvat riippuvat paitsi harjoitetusta kalastustavasta ja käytetyistä välineistä, myös kalastajan iästä sekä vesialueesta, jolla kalastetaan.

www.kalapaikka.net

Parkour-puisto ja RC- autorata
Parkour-puisto koulun piha-alueella ja RC-autorata pururadan ja urheilukentän alueella.

Ralli
Toivakka-Ralli kilpaillaan Toivakan ympäristössä joka toinen vuosi.

www.toivakkaauk.fi

Suomen suurin havupuu
Toivakassa sijaitsee taivasta kohti kurottava 15 kuution mänty, joka on mitattu Suomen isoimmaksi havupuuksi. Männyn löytää polkua pitkin Riihimäen, Rajalan ja Pihtijoen suunnasta

Kartta

Suomen sisävesien syvin kohta
Suomen sisävesien syvin kohta sijaitsee Päijänteen Ristinselässä Toivakan länsiosassa Rappukallion edustalla. Syvänne on merkitty Päijänteen Ristinselälle sekä Päijänteen merikarttasarjaan erikoismerkillä.

Toivakan kunnan harrastustilat ja -alueet
Toivakan kunta tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet mm. liikuntasali, kuntosali, parkourpuisto, frisbeegolfrata, tenniskenttä,  katukoriskorit, hiihtoladut, jääkiekkokaukalo/luistelualue, pulkkamäki, tekonurmikenttä, urheilukenttä, uimala, beachvolley -kenttä.

Tutustu tarjontaan Toivakan vapaa-ajantoimen sivuilla!