uk de

Maaseutupalvelut

Toivakka on liittynyt 01.01.2013 alkaen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen, jota hallinnoi Laukaan kunta. Alueeseen kuuluvat lisäksi Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Luhanka, Muurame ja Uurainen.

Maaseutuelinkeinopalvelujen toiminnoista vastaavat:

Yksikön johtajana toimii maaseututoimenjohtaja Jari Halttunen puh. 040 7328659

Maaseutuasiamiehet ja heidän päävastuualueensa ovat seuraavat:
Laitinen Markku, puh. 0400 157534 Hankasalmi
Volanto Panu, puh. 050 5714180 Joutsa/Luhanka
Rekola Aila puh. 040 7434506 Jyväskylä/Muurame
Ilmonen Matti puh. 040 5900768 Jyväskylä/Toivakka
Laasanen Päivi puh. 050 4130407 Uurainen/Laukaa
Halttunen Jari Puh. 040 7328659 Laukaa/Uurainen
Toimistosihteereinä jatkavat Hannu Vallinpuro puh. 050 3362497
Sähköpostiosoitteemme muodostuvat Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maaseutuasiamies tavattavissa Toivakassa tiistaisin ja perjantaisin sovittaessa, eli ajanvarauksin etukäteen. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Laukaan maaseututoimistossa, osoitteessa Kantolantie 10A, 41340 Laukaa. Tähän osoitteeseen myös kirjeposti.

Maaseututoimistossa hoidetaan paikallisen maaseutuelinkeinohallinnon tehtäviä, johon kuuluu muun muassa tulotukihakemusten käsittely ja maksatus. Palveluun kuuluu lisäksi maatalouden ohjaaminen ja suunnitelmallinen kehittäminen EU- ja kansallisten säädösten mukaisesti. Valvonta-, katselmus- ja arviointitoimitukset, lausunnot muille viranomaisille ja laitoksille.

http://www.laukaa.fi/palvelut/maaseutupalvelut

Ajankohtaista

Tukihakuun liittyvät lomakkeet löytyvät Suomi.fi palvelusta

Investointituet

Investointitukien tavoitteena on maatilojen kilpailukyvyn ja kustannustehokkuuden parantaminen, maatalouden rakennekehityksen edistäminen ja elinkeinorakenteen monipuolistaminen.

Edistämiskeinoina ovat valtion- ja korkotukilainat sekä avustukset. Lainat haetaan pankin kautta, avustushakemuksissa apua saa maaseututoimistosta.

Investointitukia myönnetään mm. navetta-, sikala-, hevostalouden- ja kanatalouden investointeihin sekä laajasti myös muihin tuotannon edellyttämiin rakennus- ja koneinvestointeihin. Myös sukupolvenvaihdokset ja maanosto muutoinkin ovat tuen piirissä.

Ohjelmakauden 2007– 2013 osalta Keski-Suomen ELY – keskus tekee rahoituspäätökset.

Lisätietoja kunnan maaseututoimistosta, ELY-keskuksesta ja MAVI:n kotisivulta

Luopumistuki (LUTU)

Luopumistuki turvaa maatalousyrittäjän toimeentuloa ennen vanhuuseläkeikää silloin, kun yrittäjä toteuttaa sukupolvenvaihdoksen tai luovuttaa pellot lisämaaksi.

Luopumistukeen ovat oikeutettuja viljelijät ja poronhoitajat, jotka pysyvästi lopettavat maataloustuotannon tai porotalouden harjoittamisen ennen varsinaista eläkeikää. Luopumistuki nykymuotoisena on voimassa vuosina 2011–2014.

Lisätietoja mela-asiamies Johanna Maijala puh. 029 435 2696, kunnasta ja osoitteesta www.mela.fi

Kylien kehittäminen

Elävän maaseudun ja kylien kehittämiseen tarkoitettujen hankkeiden ja rahoitukset kanavoituvat Maaseutukehitys ry:n kautta. Lisätietoa löytyy täältä

Maatalousyrittäjien lomituspalvelut

Maatalousyrittäjien lomituspalveluja ovat vuosiloma, sijaisapu ja maksullinen lomittaja-apu.

Toivakan kunnan lomituspalveluja hallinnoi Sysmän kunta.