uk de

Päihdehuolto

Alkoholin liiallinen käyttö on yksi suurin syy ihmisten sairastamiseen ja asiakkuuteen sosiaalitoimessa ja lastensuojelussa. Toivakan sosiaalitoimessa pyritään osaltaan tukemaan runsaaseen päihteiden käyttöön ajautuneita ihmisiä erilaisen avun ja tuen piiriin.

Lähtökohta on ennaltaehkäisevässä työssä.

Ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa päihdetyötä tehdään osana sosiaalityön, lastensuojelun ja terveydenhuollon asiakastyötä. Yhteistyössä koulutoimen ja muiden lasten ja nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa ennaltaehkäisevää päihdetyötä järjestetään osana koulutyötä, yhteistyössä ennaltaehkäisevän päihdetyöntekijän eli perusturvajohtajan kanssa tai ostopalveluina. 

Kun päihteiden käytöstä tulee suurempi ongelma, tehdään yksilöllinen suunnitelma esimerkiksi polikliinisen avohoidon tai laitoshoidon suhteen yhteistyössä asiakkaan ja terveydenhuollon edustajan kanssa. Laitoshoito ja avohoito kohdennetaan erityisesti nuoriin, pienten lasten vanhempiin ja työikäisiin. Palvelu ostetaan pääosin Jyväskylän seudulta, mutta sitä ostetaan harkinnan varaisesti myös muualta yksilökohtaiset tarpeet huomioiden.

 

Yhteystiedot

Sosiaalityöntekijä

Hanne Malinen
050-551 6473
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.