uk de

Kirjaston palvelut ja maksut

Kirjaston aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Ensimmäinen kortti on maksuton. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilöllisuustodistuksen ja ilmoittamalla osoitteensa. 

Alle 15-vuotias tarvitsee kortin saamiseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja esitettävä aina lainattaessa.

Voit liittää kirjastokorttiin tunnusluvun verkkopalveluita varten. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kirjastostasi, sitä ei anneta puhelimessa eikä sähköpostitse.

Kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit uusia omia lainoja ja tehdä varauksia sekä lainassa että hyllyssä olevasta aineistosta. Lisäksi voit tilata varatun aineiston noutoilmoitukset suoraan omaan sähköpostiin tai tekstiviestillä. Sähköpostiin voit myös tilata muistutuksia lähestyvistä eräpäivistä.

Mikäli korttisi katoaa, ota välittömästi yhteyttä kirjastoon kortin kuolettamiseksi. Saat uuden kirjastokortin kadonneen tilalle korvausta vastaan.

Ilmoita muuttunut osoitteesi kirjastolle joko soittamalla tai käymällä kirjastossa tai verkkokirjastossa Omat tiedot -palvelun kautta. Kirjasto ei saa muuttuneita tietoja Väestörekisteristä.

» Kirjastokorttihakemus

Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, äänitteitä, dvd- ja Bluray -levyjä, digitaalisia pelejä, lautapelejä ja käsinukkeja. Dvd- ja Bluray-levyjen, lautapelien ja lehtien laina-aika on 2 viikkoa, muun aineiston 4 viikkoa. Lainoja voi uusia 5 kertaa kirjastossa, puhelimitse tai verkkokirjastossa mikäli niistä ei ole varauksia. 

Kirjasto tarjoaa myös kaukopalvelua, kopiointipalvelua, musiikin kuuntelupisteen ja ilmaisen internet-yhteyden asiakkaille. Käytössä on kaksi tietokonetta, tunnin koneelle voi varata ajan lainaustiskiltä tai puhelimitse, 30 minuutin kone on tarkoitettu asiointikoneeksi ilman ajanvarausta. Asiakkaiden käytössä on myös langaton verkko. 

Hinnasto