uk de

Asuminen

Kunnan monissa kylissä on mahdollista asua väljästi omakotitalossa tai keskustassa rivitalossa. Asuminen keskittyy pääosin keskustan lisäksi kauniisiin kyliin: Heiska, Huikko, Kankainen, Nisula, Ruuhimäki, Viisarimäki.

Kylissä kylä- ja seuratoiminta on vireää, tarjoavat vaihtoehdoksi maaseudun rauhan ja mahdollisuuden väljään asumiseen www.toivakankylat.fi.

Toivakka on myös tunnettu mökkikunta.

Voit rakentaa Toivakkaan sinun näköisesi, turvallisen arjen. Toivakan kunnassa on tontteja sekä kirkonkylällä että kylillä. Tonttitarjontaan voit tutustua Tontit-sivulla.

 

Kuntalaisten markkinointiraha

Toivakan kunnanhallitus on 4.6.2018 § 126 päättänyt ottaa käyttöön kuntalaisten markkinointirahan.

Toivakan kunta maksaa 500 €:n palkkion toivakkalaiselle, joka markkinoinnillaan edesauttaa uusien asukkaiden saamista kuntaan. Edellytyksenä on, että muuttaja joko rakentaa uuden kiinteistön, ostaa kunnasta kiinteistön tai ostaa kunnasta osakehuoneiston omaan käyttöönsä. Uuden kuntalaisen tulee todistaa yksilöidysti, että tietty kuntalainen on edesauttanut hänen muuttamistaan kuntaan omalla markkinoinnillaan. Kunnanjohtaja tai hallintojohtaja päättää markkinointirahan myöntämisestä harkintaansa perustuen.