Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 7.12.2021)

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 7.12.)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä.  Tiedotetta päivitetään viikoittain tiistaisin. 

Yli 18-vuotiaille annettavien kolmansien rokotusten ja 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotusten järjestämisestä ja ajanvarauksesta tiedotamme tarkemmin perjantaina 10.12.

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

·         Kaikki yli 12-vuotiaat

Koronarokotteita ja rokotusaikoja on saatavilla. Voit varata ajan sähköisesti tai puhelimitse tai tulla ottamaan rokotteen erillisinä rokotuspäivinä ilman ajanvarausta.

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi.

Rokotusajanvaraus

Rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus.

Rokotusajan voi varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8–11.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Järjestämme Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta. Seuraa tästä tiedotteesta tuoreimmat tiedot tulevista rokotuspäivistä.

 • To 9.12. klo 8.30–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.
 • To 9.12. klo 12–17.30 Konneveden terveysasema
  Rokotetaan n. 90 henkilöä.
 • Pe 10.12. klo 8.30–15.30 Laukaan terveysasema, 1.krs, sininen käytävä
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.
 • Ti 14.12. klo 8.30–15.30 Lievestuoreen sivuvastaanotto
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.
 • Ma 20.12. klo 8.30–15.30 Laukaan terveysasema, 1.krs, sininen käytävä
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.
 • Ke 29.12. klo 8.30–15.30 Laukaan terveysasema, 1.krs, sininen käytävä
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.

Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Pfizerin rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotteen. Huomioithan, että ensimmäisen ja toisen rokotuksen välillä tulee olla vähintään 6 viikkoa, ja toisen ja kolmannen rokotuksen välillä vähintään 6 kuukautta.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa. Muistathan edelleen käyttää maskia.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Koululaisten rokotukset

Ne koululaiset, jotka eivät ole vielä saaneet rokotusta, voivat tulla ottamaan rokotuksen ilman ajanvarausta erillisinä rokotuspäivinä tai varata ajan puhelimitse. Koululaisia ei siis rokoteta enää kouluilla, vaan ainoastaan terveysasemalla.

Katso THL:n yleisötilaisuuden tallenne Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista! 12.8.2021

Kolmas koronarokoteannos

THL suosittaa kolmatta rokoteannosta:

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille (Seututerveyskeskus on ottanut puhelimitse yhteyttä näihin rokotettaviin)
 • niille naisille ja 30-vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten
 • kaikille 60 vuotta täyttäneille
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
 • lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2

Huomioithan, että toisen ja kolmannen rokotuksen välillä tulee olla vähintään 6 kuukautta. Kolmannen rokotusannoksen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta erillisinä rokotuspäivinä tai varata ajan etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse. Rokotusaika tulee varata itse, emme enää soita rokotettaville henkilökohtaisesti.

Alle 30-vuotiaiden miesten rokotukset

THL ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta – Modernan Spikevax-rokotteen yhteyttä sydänlihastulehdukseen arvioidaan (Thl.fi).

Jos olet alle 30-vuotias mies ja olet saanut ensimmäisenä annoksena Modernan rokotteen, sinulle varataan tehosterokotukselle Pfizerin rokote, joten sinun ei tarvitse muuttaa saamaasi rokotusaikaa.

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita, ottaako rokotuksen työterveyshuollosta vai terveyskeskuksesta.

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosterokotteen voi ottaa myöhemminkin, vaikka suunniteltu rokotusaika olisi mennyt ohi.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, tai muista terveysaseman puhelinnumerosta ei voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.

Koronarokotustodistukset

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8–11.

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)

Takaisin ajankohtaisiin