Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 24.6.2021)

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 24.6.)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Päivitämme tiedotetta seuraavan kerran tiistaina 27.7.2021, ellei tilanteeseen tule sitä ennen huomattavia muutoksia.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • Yli 20-vuotiaat perusterveet 
 • Yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 ja 2kuuluvat
 • 28.6. alkaen 12-15 vuotiaat riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat
 • 30.6. alkaen yli 16-vuotiaat perusterveet
 • 12-15-vuotiaiden rokotusaika varataan vanhempien toimesta vain puhelimitse 014 269 0540, to-pe klo 8-11. Muille ikäryhmille suositellaan ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

Rokotusaikojen tilanne:

 • Aikoja on varattavissa sähköisen ajanvarauksen kautta.

Koronarokotustodistukset

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja: Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, to-pe klo 8-11.

Petäjäveden ja Multian 28.6.-1.8. rokotukset siirtyvät Keuruun terveysasemalle

Multian terveysasemalla on putkiremontti 28.6.-1.8., minkä aikana terveysasemalla ei voi järjestää rokotuksia. Myös Petäjäveden terveysasemalle 28.6.-1.8. sovitut rokotukset joudutaan siirtämään resurssisyistä annettavaksi Keuruun terveysasemalla.

Varatut rokotusajat ja -päivät säilyvät ennallaan. Ajan varanneille ilmoitetaan rokotuspaikan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Petäjäveden ja Multian asukkaat voivat tehdä 28.6.-1.8. väliselle ajalle rokotusajanvarauksen Keuruun terveysasemalle.

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden tulee varata rokotusajat vain omasta kotikunnastaan.

Ulkopaikkakuntalaisten (myös kesämökkiläisten) rokotukset hoidetaan THL:n ohjeen mukaan omasta kotikunnasta.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita joko työterveyshuollosta tai kotikunnasta

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi. Soitamme rokotuspuheluja pääasiassa maanantaista lauantaihin klo 8-18. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta. Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Sähköinen ajanvaraus

Rokotusvuorossa olevat voivat varata rokotusajan sähköisesti osoitteesta: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä esiintyy ajoittain hitautta suuren kuormituksen vuoksi. Maltathan odottaa rauhassa sivun latautumista tai voit yrittää myöhemmin uudelleen.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8-10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden tulee varata rokotusajat vain omasta kotikunnastaan. Ulkopaikkakuntalaisten (myös kesämökkiläisten) rokotukset hoidetaan THL:n ohjeen mukaan omasta kotikunnasta.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita joko työterveyshuollosta tai kotikunnasta

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi. Soitamme rokotuspuheluja pääasiassa maanantaista lauantaihin klo 8-18. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta. Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, eikä muistakaan terveysaseman puhelinnumerosta voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.

AstraZenecan rokote

AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset harvinaiset haitat. THL:n mukaan AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla. Lue aiheesta tarkemmin THL:n sivuilta.

Rokotusten eteneminen

Rokotukset etenevät väestöryhmittäin THL:n ohjeiden mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Seututerveyskeskuksen kunnissa edetään saman tahtisesti niin, että kussakin kunnassa on samat väestöryhmät ja ikäluokat samaan aikaan rokotusvuorossa. Katso tarkempi väestöryhmittäinen listaus alta.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosterokotteessa käytetään samaa rokotemerkkiä kuin ensimmäisessä rokotteessa, paitsi alle 65-vuotiaat AstraZenecan rokotteen saaneet saavat muuta merkkiä.

Rokotukset on toteutettu ja toteutetaan seuraavassa väestöryhmäjärjestyksessä kaikille halukkaille:

 1. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat
 • Rokotus ja tehosterokotus annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella lähes 100 %:lle. Myös uudet työntekijät rokotetaan.
 1. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat
 • Rokotus ja tehosterokotus annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella
  lähes 100 %:lle. Myös uudet työntekijät rokotetaan.
 1. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuva omaishoitaja tai puoliso (1 hlö), alkaen yli 80 vuotiaista 
 • Ensimmäinen rokotus yli 70-vuotiaille annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella lähes 100 %:lle.
 1. Alle 70-vuotiaat riskiryhmät 1 ja 2
 • Ensimmäinen rokotus 16 – 69 -vuotiaille riskiryhmässä 1 ja 2 annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella n. 90 %:lle.
 1. Muu sote-henkilökunta sekä muu väestö
 • Rokotukset ja ajanvaraus käynnissä ikäryhmittäin.

Riskiryhmät 1 ja 2

Katso tarkempi listaus: Thl.fi

Takaisin ajankohtaisiin